2011. október 4., kedd

Berlincalling


Úgy alakult, hogy megkaptam egy német (DAAD) ösztöndíjat, így egy teljes évet Berlinben tölthetek. (suli-UdK, munka-később)
A fél nyarat (részben kényszerű okok miatt) német-tanulással töltöttem, így nem okozott különösebb problémát a hivatalos dolgok elintézése (szállás, bank, beiratkozás, blabla).
A lakás nyugis részen, Berlin keleti külvárosában található, 45nm és nagy terasszal. Központ fél óra, suli 45 perc vonattal, ez még belefér.
Berlin teljesen más, mint Bp. Erősen jelen vannak a történelem nyomai, hiába próbálják a kettéosztottságot fokozatosan eltűntetni. Feltűnően sok az üres tér a belvárosban is, a világháborús porig rombolás és a kettéosztottság alatt keletkezett sebek szintén a mai városképhez tartoznak. Óriási távolságok, rengeteg park, pazar tömegközlekedés-a metró (U-Bahn) és városi vonat (S-Bahn) teljesen behálózzák a várost. Nekem mégis az emeletes busz tetszik a legjobban, melyet a helyiek is előszeretettel használnak turistabuszként.
A városban óriási nyüzsgés van, állandó jelleggel. Berlin egy igazi multikultúrális nagyváros, annak előnyeivel és hátrányaival együtt. Sok szép lány van- jó a felhozatal, de az hazaiakat az ember mindig visszasírja :)
Azért jó dolgom lesz itt!

Még1: Feltűnhet, vannak korábbi bejegyzések. Egyszerűbb volt folytatni a már félbehagyott bécsi blogot, átnevezve. Célként tűztem ki a 2-3naponkénti helyzetjelentést és képfeltöltést.

Spree+

Potsdamer Platz

Fal

Oszlop 1.

Oszlop 2.

Oszlop 3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése