2009. december 10., csütörtök

stb.

Néhány szó az egyéb történésekről, lévén az utóbbi időben (és általában...) szakmaibb jellegű dolgok kerültek ide;
A napok nagyon gyorsan telnek, egy hét múlva már otthon is leszek. (mintha most jöttem volna...)
Az időjárás nagyon kegyes a bécsiekhez; ez a lakás fűtési kondíciói miatt nagy előny.
Az utóbbi hetek felállása a következő volt; Hétköznap egyetem/munka, ismerkedés (német lányok előnyben), könyvtár, nyelvtanulás, városnézés, épületlátogatás. Ennek kapcsán a már korábban is bevált módszer. Útiterv nélkül, a tömegközlekedést is használva, spontán kirándulás a városban. Nincs semmi cél, szabad csavargás, érdekes módon ilyenkor jut el az ember a legérdekesebb helyekre, igazi gyöngyszemekre bukkanva...
Egy-egy pénteken még a helyi salsa-buliba is lenéztem; megtáncoltatván néhány osztrák leányzót. Hétvégén mindig jöttek otthonról, család vagy éppen barátok. Meglátogattuk a jó kis bécsi kávéházakat (Zanoni&Zanoni cukrászda télen is kötelező) és ha már itt tartunk; -igen, kihagyhatatlan a Christkindlmarkt :)
Ennek kapcsán; Bécs immár felvette mézes-mázas, díszes-pompás turistacsalogató álarcát. A hatás nem marad el; a nevezetes helyeken hétvégén gyakorlatilag mozdulni nem lehet a sok bámészkodótól. (fúj, turisták!!! :)

Továbbra is nagyon jól érzem magam, ám épp tegnap éreztem először, jó lenne már hazamenni. Addig itt az elkövetkezendő napokban nagy hajrá van; Midterm review (középső kiértékelés), otthoni munkák, meg egyéb teendők.
Ami az egészben nagyon jó: januárban, újult erővel és lelkesedéssel lehet visszajönni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése